Gewichtsbeheersing

“In onze hedendaagse consumptiemaatschappij is het vaak een uitdaging om gezonde keuzes te maken, vooral als het gaat om gewichtsbeheersing, wat een grote rol speelt in onze westerse cultuur. Traditionele Chinese Geneeskunde biedt echter een unieke kijk op gezondheid, inclusief perspectieven op overgewicht en afvallen. In plaats van puur te focussen op het gewicht zelf, ligt de nadruk op de persoonlijke energiebalans en de onderliggende gezondheidsproblemen die aan overgewicht ten grondslag kunnen liggen. Elk individu heeft zijn eigen verhaal en de holistische behandeling is specifiek afgestemd op deze unieke situatie. Het woord ‘dieet’ betekent ‘leefregel’, wat overeenkomt met de traditionele Chinese benadering van voeding en levensstijl.

Behandeling:

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van uw gewichtsprobleem en werken we aan wat voor u persoonlijk goed voelt. Het hoofddoel van de behandeling is om uw balans te herstellen. Ik gebruik een holistische benadering met voetreflexologie, levensstijladvies en voedingsrichtlijnen.

Een gezond voedingspatroon is slechts één van de manieren om in balans te blijven. We onderzoeken ook andere aspecten van uw levensstijl en mogelijke onderliggende oorzaken van uw gewichtsprobleem, of dat nu overgewicht of ondergewicht is. Hierbij kijken we naar uw dagelijkse routine en tekenen die kunnen wijzen op de onderliggende oorzaak van uw vraag. Dit kan zowel psychologisch als medisch zijn, of een combinatie van beide. Ik stel vragen over uw voeding, levensstijl, medicatie, spijsvertering, slaappatroon, overtuigingen en levenshouding. Met gerichte voetreflexologie die de spijsvertering ondersteunt, levensstijladvies en voedingsrichtlijnen streven we naar een betere balans. Deze behandeling is bijzonder effectief voor mensen die zich bezighouden met een dieet en extra ondersteuning wensen.”