Als je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld even stil. Vaak moeten verschillende ingrijpende behandelingen worden ondergaan. Voor jezelf en ook jouw omgeving is dit een moeilijke tijd die vaak gepaard gaat met heftige emoties.

Deze massage voor mensen met kanker is een ontspannende massage, waarbij er met liefdevolle aandacht gemasseerd wordt.
Er wordt rekening gehouden met de situatie die zich op dat moment afspeelt, zoals de lichamelijke en emotionele gesteldheid, klachten, medicaties en energieniveau.
Massage bij kanker is niet gericht op genezing maar op ontspanning, waardoor het herstel ondersteund kan worden.
De behandelingen van kanker zijn vaak ingrijpend, ze vergen veel energie en laten hun sporen achter. Dat komt vaak omdat er op emotioneel gebied ook een heleboel aan de hand is. Stress, angst, slapeloosheid en depressie zijn veel voorkomende klachten.
Massage bij kanker helpt contact te maken met het lichaam en het vertrouwen erin terug te vinden.

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat massage klachten van kanker en de behandelingen ervan kan verlichten.
Zo kan massage tijdens, maar ook na de behandelfase helpen tegen misselijkheid, pijn, depressie, stemmingswisselingen, angst, stress, slaapproblemen en vermoeidheid.

Waarom heb ik voor dit specialisme gekozen?

Mijn eerste massage bij een client met kanker heeft een hele diepe indruk op me gemaakt. Het was een hele intense, maar liefdevolle ervaring. Op dat moment was ik daar niet goed op voorbereid, maar het overkwam me. Maandenlang dacht ik steeds terug aan dat moment. Toen besefte ik dat dit mijn roeping was. Dat ik niet voor dit pad had gekozen, maar het pad mij had uitgekozen.
Ik heb me daarom sindsdien verder verdiept in dit specialisme.

Opleiding

Ik heb de opleidingen massage bij kanker & Hematologisch massage bij kanker voor professionele massage-therapeuten gevolgd bij instituut massage bij kanker.

Dit is een uiterst professionele opleiding met veel achtergrond informatie over de ziekte, de diverse behandelingen en bijwerkingen en over de juiste veilige manier van masseren.

Hoe mooi is het om aandacht, liefde, energie aan deze mensen te mogen geven?
Hun pijn verlichten?
Hen de kracht te geven om te vechten tegen deze akelige ziekte?
Hen de kwaliteit van leven te geven?❤️