Wanneer je hoort dat je kanker hebt, stort je hele wereld in. Je gaat door een rollercoaster van emoties, omdat je belangrijke beslissingen moet maken. Bijvoorbeeld welke behandelingen je nodig hebt; chemo of bestralingen? Volgt er een operatie? Familie en vrienden krijgen het plots ook moeilijk. Vaak heb je te maken met heftige emoties als angst, paniek en verdriet.
Al deze dingen zijn erg traumatisch. Vooral tijdens deze traumatische tijden kan oncoreflexologie rust en ontspanning brengen.

Oncoreflexologie ofwel voetreflexologie bij kanker is een zeer zachte vorm van massage op benen en voeten. Het geeft je enerzijds een gevoel van veiligheid en warmte en anderzijds vermindert het klachten als pijn, stress, angst, slapeloosheid en depressie. Na een behandeling kan je energie weer vrij stromen; je voelt je gesterkt. Oncoreflexologie blijkt zeer effectief voor, tijdens en na de behandelingen van chemo en bestralingen, omdat het helpt om de bijwerkingen te verminderen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, verminderde slaap en eetlust. Daarnaast activeert het het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Tijdens de massage wordt er steeds rekening gehouden met de emotionele en fysieke conditie van de client, zodat het effect van de massage optimaal is. De lengte en de druk van de massage wordt steeds aangepast aan het energieniveau. Belangrijke opmerking hierbij is dat de voetreflexologie massages uitsluitend bedoeld zijn om de kwaliteit van het leven van de client te verhogen en niet om te behandelen. De behandelingen moeten door reguliere artsen en oncologen gedaan worden.

Opleiding

Ik heb een opleiding oncoreflexologie gevolgd bij het de ‘Belgische Federatie Massage’.