Deze massage komt van oorsprong uit Thailand en is een effectieve, natuurgeneeskundige massagetherapie. Het is gebaseerd op voetreflexologie. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat zich ter hoogte van de voeten reflexzones bevinden die via energiebanen verbonden zijn met alle organen, klieren en overige lichaamsgebieden. Door de zones op de voet te masseren, worden tegelijkertijd de met deze zones corresponderende lichaamsgebieden geprikkeld.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De energiedoorstroming is niet goed meer en daardoor vermindert de doorbloeding. Door de massage wordt de lymfestroom geactiveerd, afvalstoffen verwijderd en de organen en zenuwbanen gestimuleerd. Deze massage geeft bovenal een weldadig gevoel van ontspanning.

Thaise voetreflex onderscheidt zich van onze westerse methodes door te werken met een massagestokje op de diverse zones van de voet. De massage start met het licht inmasseren van het onderbeen en de voet met massageolie. Hierna wordt de voet voorbereid op de eigenlijke reflexmassage met de Thaise techniek. Deze bestaat uit diverse ontspanningsgrepen. Vervolgens worden de verschillende zones met de daarbij behorende organen en reflexpunten met het massagestokje bewerkt. Nadat de behandeling van de voet is afgelopen, wordt ook nog het onderbeen gemasseerd. Na de massage wordt het onderbeen met een warme doek heerlijk geklopt en gewreven. Tot slot krijgt u een warm voetcompres.

Ik heb een opleiding Thaise voetreflex massage gevolgd bij Sabaaydi in Geldrop.